• Home
  • Nieuwsberichten
  • Predicaat Bewijs van Verdienste voor de vrijwilligers van de Buurtboerderij Eersel

Predicaat Bewijs van Verdienste voor de vrijwilligers van de Buurtboerderij EerselBurgemeester Wouters verraste op donderdag 28 april 2022 de vrijwilligers van de Buurtboerderij met een mooie speech en het “Predicaat Bewijs van Verdienste”

De Burgemeester vertelde onder meer dat op de Buurtboerderij bijzondere prestaties worden geleverd. Een grote groep vrijwilligers zet zich hiervoor in. Zelfs tijdens de coronaperiode, en onder alle weersomstandigheden, houden jullie de Buurtboerderij draaiend. Een aantal van jullie waren zelfs al betrokken bij de bouw ervan.

Jullie zijn een gevarieerde, maar vooral hechte club van 37 vrijwilligers. Dat vind ik prachtig om te zien. Jullie komen uit alle hoeken van de gemeente en zelfs van daarbuiten, zoals Eersel, de Weebosch, Steensel, Hapert, Riethoven, Veldhoven en ga zo maar door.

Er zijn ook leerlingen die maatschappelijk stage lopen vanuit Pius X; cliënten van Lunetzorg; leerlingen van de Grote Aard; en ik begreep ook, dat een client van Zorginstelling Oktober komt helpen als de boerderij gesloten is.

Jullie geven zelf aan hoeveel en wanneer je wilt werken. De coördinator stelt aan de hand daarvan, de roosters op. Zij houdt niet alleen rekening met werk en vakantie, maar ook of PSV thuis of uit speelt!

Maar niet alleen jullie club is gevarieerd, ook de werkzaamheden zijn divers. Zo verzorgen jullie de dieren; houden jullie de gebouwtjes schoon; maken jullie de weides schoon; en waar nodig zijn jullie er ook om reparaties uit te voeren. Jullie regelen de verkoop van de eieren; onderhouden de moestuin; doen boodschappen voor zowel mens als dier; houden de website en Facebook bij; promoten “Vrienden van”; en helpen mee als er een activiteitenmiddag is georganiseerd.

Ook de buurtvlindertuin is geheel met jullie hulp aangelegd. 16 van jullie onderhouden deze tuin en werken daarnaast ook nog op de boerderij. Door de inzet van de 3 dames van de activiteitencommissie, worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals NL doet, Burendag en Dierendag.

Netty Verdonk, voorzitter van de Buurtboerderij, heeft ons benaderd om jullie in het zonnetje te zetten. En daar hoefden wij niet lang over na te denken. Uit meerdere hoeken hoor ik fantastische verhalen.

Bijvoorbeeld van de voorzitter van de Rotaryclub Eindhoven Kempenland, Anja Thijs-Rademakers. Ik citeer: “Het is hartverwarmend deze mensen bezig te zien; iets wat aanstekelijk werkt voor vrijwilligers van andere organisaties. Dankzij deze mensen is de Buurtboerderij niet meer weg te denken en kunnen grote groepen mensen, jong en oud, er dagelijks van genieten.”

Ook de directeur Chris Theuws, van WSZ (Woningstichting de Zaligheden), is lovend. Ik citeer: “Wij weten dat dit prachtig initiatief alleen mogelijk is door de inzet van vele vrijwilligers. Zonder hun inzet en enthousiasme zou de Buurtboerderij immers niet bestaan. Deze vrijwilligersgroep blinkt uit in betrokkenheid en werklust. Echt ongelofelijk wat ze samen presteren. Alles in het belang van de gemeenschap.”

Thea Kremers bezoekt regelmatig met haar kleinkinderen de Buurtboerderij. Ze vertelde, dat haar kleinkinderen altijd weer hartelijk worden ontvangen door de vrijwilligers. Ze krijgen dan meteen tips over wat er speciaal die dag te bekijken valt, zoals  pasgeboren dieren of Willem het varken. Een uitje van onschatbare waarde!

Alleen maar mooie verhalen dus, over deze prachtige club mensen. Door de inzet van jullie allemaal, hebben de Buurtboerderij en de Buurtvlindertuin een prominente plek in de gemeente Eersel gekregen. Zo’n 12.000 bezoekers per jaar beleven plezierige momenten tijdens een bezoekje. Daar mogen jullie trots op zijn!

En natuurlijk kan dit alles niet zonder een goed bestuur. Ook voor hen is een waardering op zijn plaats!

Vandaag mag ik jullie het Predicaat Bewijs van Verdienste (de vrijwilligersonderscheiding van de gemeente Eersel) overhandigen. Het Predicaat Bewijs van Verdienste kennen we toe als een blijk van waardering en dankbaarheid. Dit voor zeer bijzondere verdiensten of prestaties voor de gemeenschap van de gemeente Eersel op sociaal of cultureel gebied, op sportgebied of een ander gemeentelijk terrein.

Namens de gemeente Eersel van harte gefeliciteerd met onderscheiding!

Buurtboerderij Eersel

HOUTWAL 10
5521 EERSEL 

Contact

Voor algemene vragen: 
secretaris@buurtboerderijeersel.nl

Privacy beleid